Working Holiday in Taiwan — megjelent az útmutató

Megjelent a Tajvani “WorkingHoliday” programban résztvenni kívánók részére az útmutató.

Elérhető a Taiwani képviselet oldalán illetve lentebb olvasható.
“Guidelines for Visa Applications to the Republic of China (Taiwan) for Hungarian Citizens Joining the Working Holiday Scheme”

Útmutató magyar állampolgárok vízumkérelméhez, akik részt vesznek az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjában (továbbiakban: Program) a Kínai Köztársaságban (Tajvanon)

 

  1. Feltételek:

A jelentkezőknek eleget kell tenniük a következő feltételeknek:

  • Magyar állampolgársággal és magyarországi lakhellyel kell rendelkezniük a jelentkezés időpontjában,
  • Korábban nem vettek részt a Programban Tajvanon,
  • 18 és 35 év közötti betöltött életkor a jelentkezés napján,
  • Házastárs vagy eltartott családtag nem kísérheti, kivéve, ha ezek a családtagok is rendelkeznek a Programhoz kötődő vízummal.

 

  1. Szükséges dokumentumok:
  • Online kitöltött, kinyomtatott és aláírt tajvani vízumkérőlap a Programhoz (a https://visawebapp.boca.gov.tw honlapról letölthető)
  • Magyar útlevél, mely 12 hónapnál hosszabb ideig érvényes a Tajvanra érkezés dátumától számítva,
  • Kettő darab, 6 hónapnál nem régebbi, útlevélkép méretű színes igazolványkép,
  • Érvényes egészségbiztosítás, mely a teljes körű kórházi ápolást is fedezi az egész tajvani tartózkodás időtartamára,
  • Erkölcsi bizonyítvány,
  • Pénzügyi fedezet igazolása, minimum 4000 EUR vagy 2500 EUR plusz érvényes repülőjegy, mely a vissza- vagy továbbutazásra szól,
  • 74 EUR vissza nem térítendő vízum díj.

 

  1. Kérelmezési eljárás:
  • Személyesen kell beadni a kérelmet,
  • A kérelmeket a magyarországi Tajpej Képviseleti Irodán kell leadni,
  • A jelentkezőktől további dokumentumokat vagy interjút lehet kérni, ha szükséges.
  1. A kiadott vízum:
  • Típusa: Látogatói vízum,
  • Érvényesség: egy év a kiadás dátumától számítva, többszöri belépésre jogosít,
  • Ott tartózkodás időtartama: 180 nap, további 180 napra meghosszabbítható.
  • 180 napig terjedő hosszabbítást lehet kérni 15 nappal a tartózkodás lejárta előtt, a Nemzeti Bevándorlási Hivatal ügyfélközpontjában, a tajvani lakcím szerint illetékes városban vagy megyében.
  • A tartózkodás teljes időtartama nem haladhatja meg az egy évet a Tajvanra való belépés dátumától számítva.
  • Ezek után további hosszabbítások vagy a vízumtípus cseréje nem engedélyezett.
  1. Tájékoztatás:
  • A Programban résztvevők számára nem engedélyezett az állandó

munkavállalás látogatásuk alatt, és nem dolgozhatnak három hónapnál tovább ugyanannak a munkáltatónak látogatásuk során,

  • A Programban résztvevők nem vehetnek részt hivatalos tanfolyamokon Tajvanon, kivéve a kínai nyelvtanfolyamokat, melyek időtartama nem haladhatja meg a három hónapot tajvani látogatásuk során.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *