A WeLoveBudapest blog és a marieclaire adott hírt egy új helyről, ahol számos tajvani finomságot meg lehet kóstolni.
“A menü alapját természetesen a bao képezi: ez malachúsból, fűszeres szójaszósszal, fahéjjal, mogyoróval, zöldségekkel készül (590 Ft). Van csirkés (590 Ft) és kacsás (790 Ft) változata, de van vega opció is (690 Ft) grillezett tofuval és háromféle gombából készült raguval. Ezenfelül érdemes kipróbálni egy dim sumot (590–1190 Ft) vagy a leveseket is (990 Ft). Az ételekhez nagyon jól passzolnak a különböző thai és japán sörök, amelyeket majdhogynem az ember kezébe nyomnak belépéskor. Nem okos dolog visszautasítani.”
A WeLoveBudapest teljes cikke itt olvasható.
“Ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, mi a gua bao, azt is mondhatnánk, ez a falatnyi szendvics ugyanaz Tajvannak, mint a hamburger Amerikának. Valójában azonban ennél sokkal többről van szó. Egy omlós, gőzöléssel készült különleges kenyérről, amit hagyományosan császárhússal tört mogyoróval korianderrel töltenek meg – ez a gua bao, amit a formájára és a töltelékre utalva a távol-keleti köznyelv úgy is emleget, hogy „a malacot harapó tigris”. Manapság azonban már szinte bármilyen változatban fellelhető a bao – húsimádók és húsmentesek igényeinek megfelelve egyaránt.”
A marieclaire teljes cikke itt olvasható.
A hely neve: BAOTIFUL, a Szabadság téren, a Tőzsdepalota oldalában található.
Facebook | Twitter | Foursquare | Instagramm
képek forrása: WeLoveBudapest
Te kipróbáltad már?