Egyre népszerűbb Tajvan

A Taipei Times február eleji cikke szerint a szigetországon tanuló külföldi diákok száma idén rekordod dönthet. Az Oktatásügyi Minisztérium adatai szerint több mint 90000 hallgató érkezett más országból, amely 16 százalékkal magasabb, mint az előző tanévben. Egy tavalyi felmérés szerint a diákok az oktatás minőségét, a bőkezű ösztöndíjakat és az életminőséget nevezték meg, mint legfőbb vonzó tényezőket.

A nyelvi képzésre szóló Huayu Enrichment Scholarship és a teljes egyetemi képzésre szóló Taiwan Scholarship 2015-ös leadási határideje március 31. Bővebb információ az ösztöndíjakról: itt.

Az ország egyre nagyobb népszerűsége nem csak az érkező külföldi diákok számából, hanem a tanulmányaikat befejező és Tajvanon munkát vállalók emelkedő számából is egyértelműen látható. A Taiwan Today cikke alapján a diplomázás után 2014-ben 1428 végzős döntött úgy, hogy Tajvanon kezdi pályáját, amely 68%-os emelkedés az előző évi 850-es átlaghoz képest. A Nemzeti Fejlesztési Tanács szerint a korábbi korlátozások lazításának köszönhetően a diákok könnyebben találhatnak munkát a tajvani munkáltatók pedig ösztönözve vannak a külföldi munkaerő alkalmazásában.

 

A Taipei Times eredeti cikke itt olvasható: Foreign student numbers near record: ministry 

A Taiwan Today eredeti cikke itt olvasható: More foreing students comprise Taiwan workforce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.