Taiwan Scholarship – Teljes Egyetemi Képzésre szóló ösztöndíj

Taiwan Scholarship

Taiwan Scholarship – Teljes Egyetemi Képzésre szóló ösztöndíj
Képzés típusa: teljes egyetemi képzés (alap-,mester-, vagy doktori képzés)
Tudományágak: bármely
Képzés nyelve: angol vagy mandarin kínai
Korhatár: 18 év felett
Iskolai végzettség: minimum érettségi
Nyelvi feltételek: középfokú angol vagy kínai mandarin (TOCFL 3)
Juttatások: tandíj + 15.000 NTD (alapképzésben résztvevőknek) vagy 20.000 NTD (mester-, és doktori képzésben résztvevőknek)
Pályáztató: Taipei Representative Office in Hungary (A Kínai Köztársaság Oktatásügyi Minisztériumának megbízásából)
Az ösztöndíj részletes leírása: letöltés
Jelentkezés menete:
1. Lépés: az érdeklődő kiválasztja azt tajvani egyetem(ek)et ahol az ösztöndíj által támogatott egyetemi képzésben szeretne részt venni:
a) angol nyelvű képzés: az Oktatásügyi Minisztérium által elfogadott angol nyelvű képzések listája letölthető innen. Az angol nyelvű képzésre való jelentkezés esetén az ösztöndíjra jelentkezéshez szükséges benyújtani egy államilag elismert középfokú komplex angol nyelvvizsga másolatát. FIGYELEM: Az egyetem bemeneteli követelményében meghatározhatja, hogy milyen nyelvvizsgatípust követel meg!
b) kínai nyelvű képzés: a jelentkező bármilyen képzést választhat, amely kínai vagy részben kínai nyelven van oktatva. Ez esetben az ösztöndíjra való jelentkezéshez TOCFL 3-as szintű bizonyítvány másolatát szükséges csatolni (Test of Chinese as a Foreign Language, Listening and Reading Comprehension). FIGYELEM: Az egyetemek kérhetnek ettől magassabb szintet is, vagy elfogadhatnak más kínai nyelvvizsgát is!
2. Lépés: Az egyetemi képzésre való jelentkezés benyújtása az egyetem felé az egyetem/kar/tanszék által meghatározott időig. (Ha az egyetem jelentkezési ideje később indul, mint az ösztöndíjra való jelentkezés határideje, akkor ezt jelezni kell az ösztöndíjra való jelentkezési anyagban. Pl.: Az iskola honlapjáról kinyomtatott dokumentum, amin jelezve van a jelentkezési időszak.)
3. Lépés: Az ösztöndíjra való jelentkezés benyújtása a Taipei Representative Office által megadott határidőig:
– Taiwan Scholarship jelentkezési lap: letöltés
– személyi igazolvány vagy útlevél másolata (FIGYELEM: a magyarországi Taipei Representative Office csak magyar, szerb, bosnyák és koszovói állampolgárok jelentkezését fogadja! Egyéb nemzetiség esetén kérjük, érdeklődjön a képviseleten, hogy melyik országban székelő képviseleten tudja benyújtani jelentkezését.)
– legmagasabb végzettség másolata (Diploma esetén diplomamelléklet csatolása is szükséges!) FIGYELEM: Magyar nyelvű dokumentum esetén angol vagy kínai fordítást kötelező csatolni!
– folyamatban lévő tanulmányok eredményei (felsőoktatási képzésben résztvevők elvégzett féléveinek eredménye) FIGYELEM: Magyar nyelvű dokumentum esetén angol vagy kínai fordítást kötelező csatolni!
– nyelvvizsga bizonyítvány(ok) másolata:
a) angol nyelvű képzésre jelentkezők esetén államilag elismert középfokú komplex nyelvvizsga
b) kínai nyelvű képzésre jelentkezők esetén TOCFL 3-as szintű bizonyítvány (Listening and Reading Comprehension)
– egyetemi jelentkezési anyag(ok) másolata. FIGYELEM: több egyetemre/képzésre is be lehet adni a jelentkezést! Ez esetben minden jelentkezés másolatát csatolni kell!
– 2 db ajánlólevél angol vagy kínai nyelven. FIGYELEM: Csak az Ajánló által borítékban lezárt és ragasztáson szignózott levél elfogadható!
4. Lépés: A Taipei Representative Office átvizsgálja és kiértékeli a beérkezett jelentkezéseket.
5. Lépés: Interjú – A jelentkezők szóbeli meghallgatása a Taipei Representative Office irodájában.
6. Lépés: Ösztöndíjas jelöltlista kihirdetése. FIGYELEM: A rangsor felállítása után csak az válik tényleges ösztöndíjassá, akit az általa választott egyetemi képzések valamelyikére felveszik és ezt az egyetemi befogadó levél felmutatásával alá is tudja támasztani.
7. Lépés: Dokumentumok pótlása: egyetemi befogadó levelek felmutatása.
8. Lépés: Ösztöndíjas oklevélátadó, tájékoztató
9. Lépés: Kiutazáshoz készülődés, vízumügyintézés
A Taipei Representative Office minden évben tájékoztatót tart az érdeklődők számára, ami a képviselet honlapján a www.taiwanembassy.org/HU-n és www.mytaiwan.hu –n lesz meghirdetve. Az előző évek során feltett gyakori kérdések összefoglalója elérhető innen:
További információért: scholarship@tro.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.