Taiwan Movie Club 2013 – Girlfriend, Boyfriend |

A “Taiwan Movie Club 2013” rendezvénysorozat következő filmje az Urániában előzetes regisztrációval ingyen megtekinthető.

Időpont: 2013. október 30. 18:30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Rákóczi út 21., Budapest, Hungary, 1088

Részvételi jelentkezéseket az alábbi űrlap kitöltésével fogadunk el: http://goo.gl/KxNmgS

 

A film előzetese

Kritika a filmről

Egy elgondolkodtató film Ya-che Yang tajvani rendezőtől, amely Tajvan 80-as évekbeli fiatal generációjának mindennapi életét mutatja be, akik a kommunista Kína felől érkező fenyegetéssel szembeszállva keresik szabadságukat.
A tradicionális alapokon nyugvó Kínában fiatal generációk sora egy olyan társadalomban nőtt fel, ahol az idősek tisztelete, a politikai hatalom által meghatározott irányvonalak elfogadása teljesen természetes volt, anélkül, hogy ezek érvényét bárki is megkérdőjelezte volna. Ezzel szemben ez a generáció saját eszközeit használva szembeszáll a hatalmon lévőkkel. Ülősztrájkok, rally versenyek szervezésével, valamint graffiti-falfirkák készítésével, az alkohol mámorában úszva keresik önmagukat, ezzel protestálva a mindenkori hatalom ellen.

A film, három fiatal, Joseph Chang és Ryhdian Vaughan, Lun-mei Gwei életébe enged betekintést. Figyelemmel kísérhetjük a köztük lévő szoros barátság kialakulását, szerelmi életük kibontakozását.
Amíg a nagyszüleik – és az előző generációk – az előre tervezett házasságok megkötése ellen küzdött, addig ezeknek a fiataloknak egy olyan felelősséggel-, és kötelességgel teli világgal kell szembenéznie, amely egy új, ismeretlen világ kialakulása felé mutat.
Végül a három barát tíz évvel későbbi találkozására kerül sor, amelynek során az egykori fiatalok azzal találják szembe magukat, hogy életük egymástól teljesen eltérő irányt vett…

Ya-che Yang filmje egyben tükröt tart Tajvan 80-as évekbeli politikai és társadalmi helyzetéről, amelynek teljes körű megértéséhez a film többszöri megtekintése adhat lehetőséget.

Catherine Li, Irvine, CA

Fordította: Judák Beatrix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.